Jegyzettár - kezdetek - bemutatkozás [1.]

2017. augusztus 06. 11:41 - Harmath Árpád Péter

arckep_2016.jpgHa az írásról, olvasásról, intellektuális hobbikról van szó, az emberek egy része "csak" konkrét, jól körülhatárolható és bizonyos területhez kapcsolódó dolgok iránt érdeklődik és ritkán, vagy egyáltalán nem szokott más "irányokba" elkalandozni. Vannak például, akik filmekkel, mások politikával, sokan sportokkal, műszaki dolgokkal, vagy éppen gasztro témákkal, művészetekkel foglalkoznak és ilyen tárgykörben is írnak vagy olvasnak. Aztán akadnak olyanok is, akiket nagyon sok minden érdekel, ők azok, akik mindent elolvasnak, ami csak a kezük ügyébe kerül. Mivel én is ilyen vagyok, blogom elindításakor komoly gondba kerültem a név kiválasztását illetően, hiszen tudtam: sok mindennel akarok majd foglalkozni. Bár fő érdeklődési területem a történelem -- ezzel is foglalkozom főállásomban, hisz történelmet tanítok -- de érdekelnek még a könyvek, a filmek, a világpolitika, a művészetek, a tudomány, a csillagászat, a sportok, a hadászat, az irodalom, a versek, a zene és még vagy ezer más dolog is. Így hosszas gondolkodás után úgy döntöttem: a "jegyzettár" nevet választom, mert sok témában tervezek majd jegyzeteket készíteni és bármilyen más név elkötelezne, orientálna, kategorizálna és korlátozna valamilyen irányba.

Posztjaim közt nyilván a történelem lesz majd túlsúlyban, mert ez a tudomány áll a szívemhez legközelebb és 5 honlapon is a történettudománnyal foglalkozom. Ezek: tortenelemcikkek.hu, tortenelemklub.com, törtenelem blog, töriklub blog, háborúk blog, illetve édesapámmal helytörténeti portált is működtetünk: lokálpatrióták címmel. Honlapjaim listája a blog jobb oldalán található, "ahová még írok" címszó alatt. Bővebben rólam itt olvashatsz.

Szeretnék majd írni könyvekről, filmekről, történelmi alakokról, hősökről, eseményekről, tanításról, tanulásról, közéletről, sportról, napjaink problémáiról, munkáról, családról, mindenről. Aztán, hogy mi valósul meg ebből, az már más kérdés. � De új blogom -- a sokadik -- ezennel elindult és én bízom abban, hogy érdekes témákat tudok majd "szállítani".

Harmat Árpád Péter 

emblemak.jpg

2017.08.06.(20.00) 

4 komment
Címkék: jegyzettár

A bejegyzés trackback címe:

https://jegyzettar.blog.hu/api/trackback/id/tr2912723300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása