Ilyen volt a történelem érettségi középszinten (2023)

2023. május 10. 14:27 - Harmath Árpád Péter

Idén is lezajlott 75 ezer magyar diák (68 ezren közép- és 7 ezren emelt szinten érettségiző tanuló) részvételével a történelem érettségi. A feladatok egyáltalán nem voltak nehezek, sőt az esszéket kifejezetten könnyűnek találtam. Örülök, hogy mind a magántanítványaimnál, mind pedig a gimnáziumban tanított diákjaimnál szerencsés érzékkel éppen azokat a témákat vettük át kiemelten, melyek valóban elő is kerültek az idei feladatsorban. Ilyen a reformkor és rendszerváltás a hosszú esszé feladatoknál, Caesar a rövid esszé feladatban és az első vizsgarészben Mátyás illetve a két művészettörténeti feladat.

tortenelem_erettsegi.jpg

De nézzük őket sorban (az Eduline révén), hogy miként is nézett ki idén a középszintű érettségi feladatsor. A legelső feladat a kereszténységet boncolgatta:

1feladat.jpg

***

2feladat.jpg

***

3feladat.jpg

***

4feladat.jpg

***

5feladat.jpg

***

6feladat.jpg

***

7feladat.jpg

***

8feladat.jpg

***

9feladat.jpg

***

10feladat.jpg

***

11feladat.jpg

***

12feladat.jpg

Esszé feladatok

13essze.jpg

***

13megoldas.jpg

14megoldas.jpg

***

15essze.jpg

15megoldas.jpg

***

16essze.jpg

16megoldas1.jpg

16megoldas2.jpg

 ***

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jegyzettar.blog.hu/api/trackback/id/tr6718120868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása